wrapper

Μια μοναδική εμπειρία είχε ο πορτιέρο του ΑΣ Πέρα, Μάριος Ρεϊζόπουλος, καθώς πρόσφατα πήρε μέρος σε τουρνουά τερματοφυλάκων που διεξήχθη στην Γερμανία.

Το συγκεκριμένο τουρνουά διοργανώνεται από την Αυστριακή ιστοσελίδα Keeppersport και ονομάζεται Keeperbattle. Απαρτίζεται από 14 προκριματικές διοργανώσεις και έναν τελικό στον οποίο περνάνε οι πρώτοι 3-4 του εκάστοτε προκριματικού. Οι προκριματικοί διεξάγονται σε επτά χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, Τσεχία και Κροατία), με τον τελικό να λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο.

Ο γύρος που έλαβε μέρος ο Μάριος πραγματοποιήθηκε σε έναν καταπληκτικό χώρο που ονομάζεται The Base Berlin (κατασκευασμένος από την Adidas) και βρίσκεται στα προάστια του Βερολίνου.

Ο εν λόγω χώρος είναι κλειστός και διαθέτει δύο γήπεδα 6χ6 με πλαστικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, ένα γήπεδο για 1x1 με ποδιές, ένα για ποδοβόλει και ένα με ταρτάν που διαθέτει εστίες τις οποίες όμως δεν υπερασπίζεται κανένας keeper!

Οι κανονισμοί του παιχνιδιού ήταν οι εξής:

Οι δύο αγωνιζόμενοι βρισκόντουσαν μπροστά από τις εστίες τους που απείχαν μεταξύ τους 16 μέτρα και ο σκοπός ήταν ποιος θα βάλει πρώτος πέντε γκολ σε διάστημα έξι λεπτών. Αν το χρονικό περιθώριο εξαντλούταν χωρίς να επιτευχθεί ο επιθυμητός αριθμός τερμάτων (έξι), τότε κέρδιζε αυτός που είχε σκοράρει τα περισσότερα γκολ.

Αξίζει ακόμα να αναφερθεί το γεγονός ότι ο κάθε τερματοφύλακας δικαιούταν να σουτάρει μόνο από μια ειδικά σχεδιασμένη περιοχή που βρισκόταν τρία μέτρα από την εστία του.

Συνολικά συμμετείχαν 64 τερματοφύλακες, εκ των οποίων όλοι ήταν από Γερμανία-Αυστρία, πλην ενός Αμερικανού που δοκιμαζόταν σε Γερμανική ομάδα και του Μάριου!

Κατά γενική ομολογία όλοι οι αθλητές ήταν άψογα δουλεμένοι, δείχνοντας απίστευτες ικανότητες σε έκρηξη, λαβές, σουτ και τοποθετήσεις, δείχνοντας ότι τουλάχιστον στην Ελλάδα θα αγωνιζόντουσαν άνετα σε επαγγελματικό σωματείο.

Βέβαια και ο Ρεϊζόπουλος δεν πέρασε απαρατήρητος, αφού παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε στη φάση των 32, άκουσε πολλά ενθαρρυντικά σχόλια, τόσο από τους αντιπάλους, όσο και από τους διαιτητές του τουρνουά.

Σε δηλώσεις του στο erasitexnika.gr ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν κατατοπιστικότατος, αναφέροντας:

«Καταρχάς αυτό που έζησα στο τουρνουά μου χάρισε μια φανταστική εμπειρία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά το πώς βλέπει ένα άλλο κράτος το ποδόσφαιρο και έμεινα έκπληκτος με την οργάνωση και την ακρίβεια που λειτουργούν τα πράγματα εκεί. Επίσης εντυπωσιάστηκα τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και από τους φιλάθλους που δίνουν την αίσθηση ότι ζουν για το άθλημα και πηγαίνουν το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μια ποδοσφαιρική γιορτή. Αυτονόητο βέβαια είναι το ότι υπάρχει αξιοκρατία, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πολλές φορές βλέπουμε το μέσο να υπερισχύει ενός αθλητή με ικανότητες. Σε γενικές γραμμές ήταν μια πολύ θετική εμπειρία, την οποία θέλω να ξαναζήσω στο μέλλον. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με υποστήριξαν σε αυτή την προσπάθεια».

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα