Στο 11’, κι ενώ δεν φαινόταν πως δημιουργείται κάποια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ του ΑΟΚ, ο Παπαποστόλου κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, έτρεξε ταχύτερα των αντιπάλων του, ανάγκασε τον Φαρμάκη να τον ανατρέψει και τον διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, 0-1. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων καθώς σε φάση καρμπόν στο 18’ ο Ξανθόπουλος ανετράπη από τον Καραβελίδη και ο Χαρίσης ανέλαβε το σκοράρισμα φέρνοντας γρήγορα το παιχνίδι και πάλι στα ίσια, 1-1. Ο Μακεδονικός δεν επηρεάστηκε και κράτησε την ελαφρά, έστω, υπεροχή του ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Μάλιστα είχε και κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να χαρακτηρίζονται κλασσικές. Όπως επί παραδείγματι η κεφαλιά του Πουρσανίδη στο 36’ μετά από σέντρα του Ζαγναφέρη που κατέληξε άουτ και το σουτ του Πεχλιβάνη στο 43’ το οποίο κατάφερε να μπλοκάρει ο Φαρμάκης.
Στην επανάληψη η Καρδία ανέβασε στροφές και όσο κυλούσε ο χρόνος ισορροπούσε όλο και περισσότερο το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να χάνουν το κέντρο και ο Γιώργος Αβραμίδης έριξε στην αρένα τους Λεσάι και Λυκίδη ώστε να ξαναπάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 62’ ο Χαρίσης μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Καραβελίδης απέκρουσε, ενώ ο Λυκίδης στο 77’ δοκίμασε το πόδι του από τα 25 μέτρα περίπου, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τη φάση του δεύτερου και νικητήριου τέρματος για τον Μακεδονικό, όταν στο 86’ έκανε το πρώτο σουτ, οι αμυντικοί του ΑΟΚ ολιγώρησαν διώχνοντας άτσαλα τη μπάλα και ο Στασινόπουλος που καραδοκούσε με κοντινό πλασέ την οδήγησε στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-2.
ΑΟ Καρδίας (Βαγγέλης Αλεξόπουλος): Φαρμάκης, Κουλιούδης, Κουκουρώνας, Μπιμπισίδης, Καμπουρίδης, Συρόπουλος (88’ Μαυρής), Ξανθόπουλος, Χατζηδρόσος, Δούκας (55’ Κωνσταντινίδης), Χαρίσης (78’ Ιωαννίδης), Προσκυνητόπουλος
Μακεδονικός (Γιώργος Αβραμίδης): Καραβελίδης, Μπασκάκης, Αβαλιάν, Αντωνιάδης, Κουτίνης, Πουρσανίδης, Πεχλιβάνης (58’ Λεσάι), Γαρύφαλος (88’ Παπαδόπουλος), Στασινόπουλος, Ζαγναφέρης (66’ Λυκίδης), Παπαποστόλου
Διαιτησία: Μπουμαρσόπουλος (Αναστασίου - Καρακώστας) από τον Σύνδεσμο Λάρισας
Ρεπορτάζ / Φωτογραφίες: Ιορδάνης Κεστελίδης