wrapper

Μια μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο Φοίνικας Πολίχνης, με αφορμή τις κατηγορίες που δέχθηκε από την προηγούμενη διοίκηση για το νόμιμο της αλλαγής καθεστώτος, ενώ στο ίδιο κείμενο ο σύλλογος αφήνει και αιχμές με πολιτικές αποχρώσεις.

Αναλυτικά:

Με τη συμπλήρωση έξι μηνών στη διοίκηση του Φοίνικα Πολίχνης, αισθανόμαστε την ανάγκη να προβούμε σε μια σύντομη, μα περιεκτική ανασκόπηση των αλλαγών κατά τη θητεία μας, στη μέχρι τώρα πορείας της ομάδας, από τα τμήματα υποδομής, μέχρι και την αντρική ομάδα.

Για χάρη της ιστορίας: η ομάδα των ατόμων που απαρτίζουν τη φετινή διοίκηση του σωματείου συστάθηκε το καλοκαίρι του 2017 έπειτα από προτροπή παλιότερων παραγόντων του Φοίνικα Πολίχνης, οι οποίοι παρακολουθούσαν με λύπη την –αναμφιβόλως- μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής, με ιστορία στις επαγγελματικές Εθνικές κατηγορίες να παρακμάζει χάνοντας κάθε χρόνο κάτι από την αίγλη του παρελθόντος. Στην πρώτη μας ανεπίσημη συνάντηση, πριν αναλάβουμε τα ηνία της ομάδας, σε αυτό που συμφωνήσαμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ήταν ότι: δεν δύναται ο Φοίνικας Πολίχνης να φυτοζωεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ Α και Β ερασιτεχνικής κατηγορίας. Μοναδική αναλαμπή στο χρονικό της φθοράς, ήταν μια μικρή αναλαμπή μιας χρονιάς που συνοδεύτηκε με άνοδο στην Α1 κατηγορία. Δυστυχώς τίποτα δεν κράτησε για πολύ και ο Φοίνικας υποβιβάστηκε στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο: να επαναφέρουμε στο σύλλογο την αξιοπρέπεια και την καλή έξωθεν μαρτυρία. Να ξανακάνουμε την περιοχή περήφανη για την τοπική της ομάδα και να δημιουργήσουμε για τα παιδιά της περιοχής ένα ελκυστικό περιβάλλον και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των γονέων τους, ώστε να τους διδάξουμε μέσα από τις ακαδημίες τι εστί αθλητισμός και ευγενής άμιλλα και ταυτόχρονα να τα κρατήσουμε μακριά από σκοτεινά μονοπάτια.

Στο λειτουργικό κομμάτι: η κατάσταση που είχε περιέλθει  ο σύλλογος, ήταν χειρότερη από αυτή που αρχικά φαινόταν. Στην ομάδα δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη για να λειτουργήσει ένα ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό σωματείο. Ο Φοίνικας Πολίχνης ήταν μια ποδοσφαιρική ομάδα που δεν είχε καν μπάλες ποδοσφαίρου. Στα γραφεία δεν υπήρχε ηλεκτρονικός υπολογιστής. Προμηθευτές που αξίωναν οφειλόμενα. Εκκρεμούσε μάλιστα και δικαστική απόφαση για χρέη προς κάποιους από αυτούς. Πολλοί ποδοσφαιριστές ζητούσαν να αποχωρίσουν καθώς δεν είχε τηρηθεί καμία από τις υποσχέσεις που είχαν λάβει από τους προηγούμενους διοικούντες. Και τέλος, το χειρότερο όλων, τις ακαδημίες να κοντεύουν να διαλυθούν, καθώς χρόνο με το χρόνο, οι περισσότεροι γονείς έπαιρναν τα παιδιά τους για να τα πάνε σε άλλες ομάδες, θεωρώντας ότι η ακαδημία του Φοίνικα δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτα σε αυτά (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).

Σεβόμενοι το ρητό: τα εν οίκω, μη εν δήμω, θεωρήσαμε σωστό να τηρήσουμε σιγή ιχθύος και να μην διατυμπανίσουμε τα προβλήματα της ομάδας και αφιερωθήκαμε στο να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Χρειάστηκε να αφιερώσουμε αρκετό, από τον ήδη περιορισμένο, προσωπικό μας ελεύθερο χρόνο, αρκετά χρήματα κι ευτυχώς για εμάς, η τοπική κοινωνία μας στήριξε και μας στηρίζει στο εγχείρημά μας να αλλάξουμε προς το καλό τα πράγματα για το Φοίνικα, καθώς έβλεπε και καταλάβαινε ότι καθημερινά ότι κάποιοι πλέον πολεμούν για κάτι καλύτερο. Κάπου εδώ νιώθουμε και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Πολίχνης για τη στήριξη που μας έδωσε όλους αυτούς τους μήνες και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό μας στο να συνεχίσουμε ακάθεκτοι, αγνοώντας οποιεσδήποτε δυσκολίες.

Μέσα στο διάστημα των έξι μηνών η ομάδα διαθέτει ίσως το καλύτερο έμψυχο υλικό της κατηγορίας βρισκόμενη στην πρώτη θέση και παίζοντας κατά γενική ομολογία ωραίο ποδόσφαιρο. Πληρώθηκαν προμηθευτές με βεβαιωμένα χρέη της πρώην διοίκησης (εκκρεμεί ακόμα δικαστική απόφαση). Διαθέτει ίσως τον καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ιματισμό της κατηγορίας  και σε κάθε παιχνίδι εντός και εκτός έδρας  χρησιμοποιούνται οι μπάλες της ομάδας οι οποίες είναι επιπέδου champions league. Η ομάδα πλέον διαθέτει γυμναστή και γυμναστή τερματοφυλάκων καθημερινά στο γήπεδο. Έχει προσληφθεί μέχρι και  φυσιοθεραπευτής, ο οποίος ακολουθεί παντού την ομάδα, φροντίζοντας έτσι για την καλύτερη δυνατή υγεία των ποδοσφαιριστών.  Οι ακαδημίες της ομάδας μέσα σε διάστημα έξι μηνών τριπλασίασαν την δυναμικότητα τους και όλα τα παιδιά έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Βάφτηκε όλο το γήπεδο μετά από διάστημα πέντε χρόνων με έξοδα της διοίκησης, ανακαινίστηκαν τα αποδυτήρια των διαιτητών και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακαίνιση στα γραφεία της ομάδας ύστερα από πολλά χρόνια.

Δεν καταφέραμε να κάνουμε όλα όσα θέλαμε. Μέσα σε διάστημα έξι μηνών όμως, οι αριθμοί και η εικόνα δείχνει ότι όσα προλάβαμε να κάνουμε, ήταν προς όφελος της ομάδας. Τον τελευταίο καιρό όμως κάποιοι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην όλη προσπάθεια. 5-6 άτομα έπειτα από συντονισμένες ενέργειες έφτασαν σε σημείο να οδηγήσουν την τωρινή διοίκηση στα δικαστήρια. Αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους κρίνει ο κόσμος και η Ελληνική δικαιοσύνη που οι ίδιοι μας οδήγησαν. Να είναι σίγουροι ότι γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή κρίνουμε ότι δε χρειάζεται να ειπωθούν περισσότερα. Αν πάλι οι ενέργειές τους μας εξωθήσουν στα άκρα, τότε θα επανέλθουμε με στοιχεία και ονόματα.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχιστεί όσο ο κόσμος και η τοπική κοινωνία δείχνουν τη στήριξή τους και την αγάπη τους προς το Φοίνικα Πολίχνης.

Υ.Γ : Προς επίδοξο υποψήφιο Δήμαρχο της περιοχής, να προσέξει τις παρέες του.     Όποιος ανακατεύεται  με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ Α.Π.Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα