wrapper

Μια απαιτητική όσο και δύσκολη -από πολλές πλευρές- χρονιά έφτασε στο τέλος για τον Άγιο Γεώργιο, ο οποίος ωστόσο την ολοκλήρωσε με τρανταχτή επιτυχία.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να βάδισαν σε ένα δρόμο που σίγουρα δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως στο τέλος οσμίστηκαν τη μυρωδιά αυτών κατακτώντας το πρωτάθλημα του δευτέρου ομίλου της Β' κατηγορίας και επιστρέφουν πλέον ξανά στην Α' ερασιτεχνική.

Ο 30χρονος αμυντικός χαφ και αρχηγός της ομάδας Χρήστος Τεντόγλου παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στο erasitexnika.gr την οποία και σας παρουσιάζουμε. 

Η αρχή της σεζόν σε βρήκε στον Ατρόμητο Τριαδίου, πως όμως κατέληξες στον Άγιο Γεώργιο;

"Στον Άγιο Γεώργιο Νέας Κρήνης βρέθηκα τη φετινή σεζόν μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς είχα ξεκινήσει στον Ατρόμητο Τριαδίου από όπου αποχώρησα για προσωπικούς λόγους. Μεγαλωμένος στην περιοχή της Νέας Κρήνης, ήθελα κάποια στιγμή να αγωνιστώ για ένα από τα σωματεία της και σε συνδυασμό με την οικογενειακή φιλία, με τον Κώστα Νικολαΐδη, που είχε ρόλο βοηθού προπονητή, πήρα αυτή την απόφαση".

Πώς κύλισε η χρονιά φέτος, ήταν στόχος το πρωτάθλημα;

"Η ομάδα τη φετινή σεζόν αρχικά έπρεπε να συμμαζέψει τα κομμάτια της από μια πτώση κατηγορίας, που αυτό εκτός από την ψυχολογική φθορά, συμπεριλαμβάνει και το εκ νέου στήσιμο αυτής, καθώς οι αποχωρήσεις παιχτών ήταν πάρα πολλές. Θεωρώ πως οι στόχοι τέθηκαν, ως προς τον πρωταθλητισμό, μετά τον ερχομό μου στην ομάδα που συνδυάστηκε με κάποιες ακόμα σημαντικές προσθήκες. Ο στόχος βέβαια μπορεί να τέθηκε, όμως τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ένα απλό παράδειγμα είναι η 18άδα του πρώτου αγώνα με αυτή του τελευταίου, όπου οι αλλαγές ήταν πάρα πολλές. Σίγουρα όλα ρόδινα δε μπορείς να τα βρίσκεις, όμως όταν μιλάς για πρωταθλητισμό σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό ρόστερ. Επίσης υπήρχε μια πλάνη ότι λόγω του ομίλου, τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα, ωστόσο αυτό καταρρίφθηκε, από το πρώτο μας κιόλας ματς. Σίγουρα ο όμιλος δεν είχε τόσες δυνατές ομάδες όσο ο τρίτος, αλλά το να κάνεις πρωταθλητισμό στον δεύτερο όμιλο ήταν κάτι πολύ δύσκολο και αυτό φαίνεται και από τη τελική βαθμολογία και από το ότι δεν ήμασταν πάντα πρώτοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Με πολύ κόπο, με κούραση ψυχοσωματική, υπέρβαση εαυτού και άγχος, εν τέλει ο αρχικός στόχος που πολλοί χαρακτήρισαν ως "λόγια του αέρα", επετεύχθη. Ωστόσο τα δικά μας λόγια ήταν πάντα μετρημένα".

Ποια ομάδα θεωρείς πιο δυνατή για να πάρει την άνοδο;

"Οι ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι όλες ισάξιες. Έχω φίλους σε πολλές από τις ομάδες αυτές και στις Ελπίδες Σταυρούπολης και στον Εθνικό Μετεώρων και κυρίως στον Αριστοτέλη. Τους περισσότερους τους έχω στον Αριστοτέλη, οπότε αν διάλεγα μια ομάδα εγώ να ανέβει, σίγουρα θα τους επέλεγα. Αυτό βέβαια θα κριθεί από το ποιός θα βρεθεί στην καλή του μέρα, οπότε ας κερδίσει ο καλύτερος".

Ποιά είναι η επόμενη μέρα στον Άγιο Γεώργιο;

"Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα με πάρα πολλά θέματα να λύσει. Πάρα τη μεγάλη επιτυχία, γίνανε και πάρα πολλά λάθη και όταν αυτά αναγνωρίζονται ψάχνεις λύσεις. Φυσικά ο προγραμματισμός και το πλάνο της νέας χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει".

Πού αφιερώνεις τη φετινή επιτυχία;

"Στα παιδιά από όλες τις ομάδες που είχαν σοβαρούς τραυματισμούς. Στον Αλέξη Συμεωνίδη και στον Γιάννη Ιωσηφίδη, ο δεύτερος μάλιστα ήταν και αρχηγός της ομάδας πριν μου δοθεί εμένα αυτός ο ρόλος".

Η επόμενη μέρα για τον Χρήστο;

"Όντας προπονητής νομίζω ότι τον πρώτο λόγο τον έχει πάλι η προπονητική. Τέλος, για τον λόγο ότι έχω αγωνιστεί σε πολλά σωματεία θα ήθελα να δώσω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους αυτούς τους φίλους και τα συγχαρητήρια μου στην αγαπημένη ομάδα του Ατρόμητου Τριαδίου".

Προσθήκη σχολίου

Σχετικά Άρθρα